Bindvävsmassage är en terapimetod som kan användas
vid olika sjukdomstillstånd

Den utförs med en speciell fingertoppsteknik på huden, främst på ryggen.
En spänd/trött/stum hud är som fastklistrad mot underlaget. Orsaken är att underliggande organ fungerar dåligt. Målet för en behandling blir att få tillbaka vävnadens glidande förmåga och mjuka konsistens.

Bindväven är den sammanbindande och stödjande cellvävnad som finns överallt i kroppen, omkring och mellan organ och vävnader. Även senor, ledkapslar och ledband består av bindväv. Denna utgör en barriär mot främmande partiklar och är på så sätt en del av immunförsvaret. Vid olika sjukdomstillstand och skador produceras ny bindväv som är tät och oelastisk. Blodgenomströmning försämras och kan resultera i smärta.

Hudytan är indelad i olika områden-zoner där varje zon har förbindelse med ett organ. Massagen löser upp de för täta och nybildade bindvävnader så att blodgenomströmningen fungerar bättre. Det har i sin tur en positiv effekt på det underliggande organet som lättare kan återfå sin normala funktion.

Bindvävsmassage rekommenderas som kompletterande eller ensam behandling vid till exempel magkatarr, rubbningar i matsmältningsapparaten, migrän, smärtor i rörelseapparaten och fibromyalgi. Andra symptom som huvudvärk, förstoppning, menstruationsrubbningar och cirkulationsproblem lämpar sig också för behandling med denna metod.

Metoden kommer från Tyskland och upptäcktes 1929 av sjukgymnasten Elisabeth Dicke.

KONTAKTA MIG FÖR BINDVÄVSMASSAGEBEHANDLING